Вільшанська громада

Черкаська область, Звенигородський район

Всеукраїнський пленер «Стежками Тараса. Вільшана - 2019»

Дата: 13.06.2019 12:33
Кількість переглядів: 626

3-11 червня в смт Вільшана проходив Всеукраїнський пленер «Стежками Тараса. Вільшана - 2019». Дана подія зібрала 12 талановитих живописців, імена яких відомі в мистецьких колах України, а саме: Олександр Ворона, Світлана Клименко, Павло Шарко, Василь Красьоха, Андріян Бабюк, Цезарій Ганушкевич, Олексій Овчаренко, Олена Ісаченко, Світлана Мазуніна, Ігор Трохименко та Леся Тищенко.

Фото без опису

Куратором і PR-менеджером даного проекту є Заслужений журналіст України, автор телевізійних програм «Мистецька хвиля+», «Арт-каталог», «Світом крокуємо разом!» Сергій Комісаров. Ось які враження залишилися в нього після відвідин нашого гостинного і мальовничого селища:

«Привіт, люба Вільшана… І – до нових зустрічей! Ми обов”язково повернемося до тебе знову! На гостинній Черкаській землі у атомсфері творчого піднесення, на високій мистецькій хвилі завершилася колективна виставка за підсумками першого Всеукраїнського пленеру «Стежками Тараса. Вільшана - 2019». Більше 100 картин, які оспівують край великого Кобзаря, продемонстрували у Вільшанському будинку культури відомі українскі митці Олександр Ворона, Світлана Клименко, Павло Шарко, Василь Красьоха, Андріян Бабюк, Цезарій Ганушкевич, Олексій Овчаренко, Олена Ісаченко, Світлана Мазуніна, Ігор Трохименко та Леся Тищенко. Протягом тижня, на запрошення керівників Вільшанської ОТГ, ми щодня малювали дивовижні місця, пов”язані із життям і творчістю Тараса Шевченка. Нас прекрасно приймали місцеві – чисті душею і серцем, відкриті до спілкування, щедрі і гостинні люди. Виставка – і це не лише моя особиста думка, а й думка кожного із художників – вдалася на славу. А 12 – ть робіт, які найбільше припали до душі шанувальникам мистецтва, ми залишили у Будинку культури. Ці роботи стануть ядром колекції картин професійних художників, яка збільшуватиметься щороку. Адже голова Вільшанської ОТГ Володимир Яровий під зливу оплесків своїх земляків запросив нас вже на наступний пленер, який відбудеться у першій декаді червня наступного року. Його назва «Стежками Тараса. Вільшана - 2020». Велика подяка вам, шановні жителі Вільшани, за високу довіру! Ми обов’язково виправдаємо її, залучаючи до нашого гурту все нових і нових українських художників. А вони, судячи із звернень до мене, як куратора і PR-менеджера цього загальнонаціонального пленеру, вже лаштуються у чергу, аби потрапити у ці святі для кожного українця місця – на малу батьківщину Тараса Григоровича Шевченка! Про творчий ужинок учасників цьогорічного мистецького «десанту» до Вільшани ви дізнаєтеся, подивившись програму «Мистецька хвиля+» на каналі Ukrvideotravel» взято з мережі Фейсбук

 

Фото без опису

Ми щиро вдячні учасникам пленеру, талановитим митцям за те, що вони прославляють нашу мальовничу батьківщину в своїх творах! Гостинно чекаємо у Вільшані на пленері наступного року! 

 

Фото Сергія Комісарова з пленеру 

 

#Вільшанська, #ОТГ, #пленер


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора