Вільшанська громада

Черкаська область, Звенигородський район

13 сесія Вільшанської селищної ради

Дата: 27.11.2019 12:27
Кількість переглядів: 1666

Фото без опису

22 листопада у Вільшанському БК була проведена 13 чергова сесія Вільшанської селищної ради. У засіданні взяли участь голова Вільшанської селищної ради Яровий В.М., в.о. старости с. Вербівка, с.Кличкове Бондар В.І., в.о. старости с. Воронівка, с.Дмитрове Турчанович Л. М.,  в.о. старости с. В'язівок Шабадаш Н.О., в.о. старости с. Петрики, с.Сегединці, с. Ільченкове, с.Кудинівка, с.Моргунове, с.Трихуторівка Гибало Н.П., голова ГРО УСВА (воїнів-інтернаціоналістів) Каюкін С.В. та інші. 

Сесія розпочалася з проблемного земельного питання, пов’язаного з учасниками бойових дій, а саме надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо поділу земельних ділянок в с. Вербівка (3, 4998 га, 1, 7402 га та 88, 1446 га). Між іншим, земельні ділянки, про які йде мова, зараз перебувають в оренді ТОВ АФ "Злагода". ТОВ АФ "Злагода" не заперечує проти вилучення із вказаної орендованої земельної ділянки на користь пільгової категорії населення.

Дискусії розгорілися навколо списку 50 учасників бойових дій, яким має надатися ця земля, серед яких, як з’ясувалося, є багато мешканців інших міст і сіл України. Депутати підтримали пропозицію земельної комісії перенести розгляд даного питання на наступну сесію з внесенням змін у список громадян в співвідношенні 70% учасників бойових дій Вільшанської громади до 30% воїнів інших міст і сіл України (на розсуд ГРО УСВА (воїнів-інтернаціоналістів).

Депутати затвердили ряд рішень про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки комунальної власності, про надання дозволу  на виготовлення технічної документації  із землеустрою; про  затвердження  технічної  документації  із  землеустрою та ін. земельні питання.

Внесено зміни до рішення селищної ради N 2-5/VII від 17.01.2019 року «Про бюджет  Вільшанської селищної об’єднаної територіальної громади  на 2019 рік», з яким ознайомила начальниця відділу бухгалтерського обліку і звітності Харенко Т.І.

Депутати затвердили звіт про виконання бюджету за дев’ять місяців 2019 року.

Було прийнято рішення виділити з селищного бюджету матеріальну допомогу на лікування (соціальна програма «Турбота») громадянам Вільшанської ОТГ.

Внесено зміни до рішення селищної ради сесії № 10-3 /VІІ від 21.08.2019 року  «Про затвердження програми «Організація харчування дітей ЗЗСО та ЗДО Вільшанської ОТГ на 2019 – 2020 роки».

Затверджено Положення про порядок здійснення державної регуляторної політики та затвердження плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів та заходів з відстеження їх результативності на 2020 рік, а також робочий проект «Будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Братів Соловйових 12А в с. Вербівка Городищенського району Черкаської області». 

 

Щиро дякуємо Гончаренку Василю Івановичу за відеозйомку сесії!

Відео сесії 

Рішення 13 сесії 

Поіменне голосування депутатів 

 

Відділ інформаційно-організаційної роботи

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора