Вільшанська громада

Черкаська область, Звенигородський район

У Вільшані відреставрували скульптуру

Дата: 12.12.2019 16:20
Кількість переглядів: 1745

Фото без опису

Маємо нагоду проінформувати мешканців Вільшанської ОТГ стосовно усунення недоліків неналежної якості скульптури воїна-визволителя часів Другої світової війни 1939-1945 рр. на братській могилі дільниці № 1 в селищі Вільшана, котра невиправдано затягнулася в часі, однак, при дотриманні тривалої процедури досудового врегулювання та подальшого судового розгляду, завершилася позитивно.

 

Довідка.

Скульптура воїна-визволителя часів Другої світової війни зруйнувалася, незважаючи на проведену реконструкцію. На роботи було виділено 93 тис. грн. Прокуратура зафіксувала порушення технологій робіт. Підрядник використовував матеріали непридатні для вуличної експлуатації, тому скульптура зруйнувалася. Факт неналежного виконання договірних зобов’язань в частині якості виконаних робіт підтверджено судовою мистецтвознавчою експертизою. В зв’язку з очевидним порушенням держінтересів прокурор звернувся до суду з позовною заявою про зобов’язання фізичної особи-підприємця безоплатно усунути недоліки в роботі.

 

Швидко врегулювати проблему не вдавалося через небажання виробника скульптури задовольнити висунуті претензії, та уникнення розгляду цього питання у добровільний позасудовий спосіб, а також через розгляд чисельних надуманих та безпідставних скарг окремих громадян до правоохоронних органів.

Як наслідок проробленого досудового врегулювання та претензійної роботи, в порядку визначеному чинним законодавством, Господарським судом Черкаської області було відкрите судове провадження щодо виробника неякісної скульптури.

Усвідомлюючи безперспективність своєї правової позиції та з метою добровільного виконання позовних вимог, виробник заявив про намір усунути наявні недоліки скульптури шляхом виготовлення її нового екземпляру, який відповідатиме показникам якості та його встановлення замість неякісного.

07 грудня 2019 року відбулося здійснення усунення недоліків неналежної якості скульптури воїна-визволителя часів Другої світової війни 1939-1945 рр. на братській могилі дільниці № 1 в селищі Вільшана шляхом її заміни на монолітну скульптуру належної якості (з бетону).

Внаслідок добровільного виконання позовних вимог виробником скульптури та в зв’язку з цим відсутністю предмету спору, Господарський суд Черкаської області своєю ухвалою від 09.12.2019 року закрив провадження у справі.

Підсумовуючи вище викладене, хочу подякувати всім небайдужим жителям селища і депутатам за активну позицію та відстоювання справедливості, адже нашими спільними зусиллями вдалося досягти позитивного результату!

        

В.М.Яровий


Коментарі:

Анонім
2019-12-14 07:22:57

Дякую всим депутатам та не байдужим жителям села Вільшана!

Степан Андрійович
2019-12-13 18:27:03

Дуже добре! Молодці! Таки закон діє, але дуже довго...

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора