Вільшанська громада

Черкаська область, Звенигородський район

Вільшанські таланти поповнюють скарбничку своїх досягнень

Дата: 19.02.2020 11:41
Кількість переглядів: 886

Фото без опису

17 лютого 2020 року у Городищенській ДШМ ім.С.С.Гулака-Артемовського відбувся районний конкурс присвячений 207-й річниці дня народження видатного українського діяча культури С.С. Гулака-Артемовського.
С.С. Гулак-Артемовський народився 16 лютого 1813 року в селі Гулаківка поблизу містечка Городище, Черкаського повіту, Київської губернії в сім'ї священника, що походив з відомої своїми давніми традиціями козацької родини. Долю Семена Степановича вирішив його прекрасний голос. У 1838 році, коли він навчався у Київській бурсі, на його талант звернув увагу Михайло Глінка, який шукав виконавця для партії Руслана у щойно написаній опері "Руслан і Людмила" і взяв його з собою до Петербурга. Рідкісний бас-баритон молодого співака потребував огранки і Глінка допоміг Семену Степановичу здобути відповідну освіту за кордоном. Так розпочалася його блискуча кар'єра оперного співака.
Але широку популярність йому принесла і його композиторська спадщина. Перша українська опера "Запорожці за Дунаєм" (яку 20 років забороняла ставити царська цензура), українські пісні "Стоїть явір над водою"(присвячена Т.Г.Шевченку, з яким композитор товаришував), "І спать мені не хочеться", рапсодія "Українська свадьба".

Приємно, що в конкурсі взяли участь учениці Вільшанської дитячої школи мистецтв Шугайло Ярослава (номінація інструментальна музика) та Коваленко Софія (номінація образотворче мистецтво). Обидві учасниці отримали Дипломи лауреатів.Цей творчий здобуток поповнив скарбничку досягнень талановитих учнів Вільшанської ДШМ. 

Фото без опису
Хочеться подякувати директору Городищенської ДШМ ім.С.С.Гулака-Артемовського Голосій В.Г. за проведений чудовий захід і популяризацію спадщини нашого видатного земляка. 

 

Авторка Тимошенко Л.Ф.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора