Вільшанська громада

Черкаська область, Звенигородський район

До відома депутатів!

Дата: 14.08.2020 11:40
Кількість переглядів: 938

Проєкт

Порядок денний двадцять першої сесії Вільшанської селищної ради сьомого скликання

1. Про передачу зобов’язань на проведення видатків по виконанню власних повноважень.

2. Про внесення змін до рішення селищної ради від 28.12.2019 року № 17-1 /VІІ «Про бюджет Вільшанської селищної об’єднаної територіальної громади на 2020 рік». 

3. Про затвердження звіту про виконання місцевого бюджету за  півріччя 2020 рік.

4.Про затвердження Положення про старосту сіл Вільшанської селищної ради в новій редакції.

5. Про план роботи Вільшанської селищної ради на ІІІ - ІV квартали 2020 року.

6.Про надання матеріальної допомоги.

7. Про внесення змін до рішення селищної ради від 24 грудня 2019 року № 16-3/VII «Про затвердження штатного розпису виконавчого комітету  Вільшанської селищної ради на 2020 рік». 

8. Про внесення змін до рішення селищної ради від  26 червня 2019 року № 7-5/VІІ «Про зміну засновника, перейменування та затвердження Статуту В’язівського закладу дошкільної освіти  «Капітошка» Вільшанської селищної  ради Городищенського району Черкаської області.

9.Земельні питання.

10.Різне. 

ПРОЄКТИ РІШЕНЬ


Коментарі:

Кривошея Олег
2020-08-15 10:46:10

У п.п. 31. п.3 «Положення про старост….», яке пропонується на розгляд сесії вказано : « Староста обирається за мажоритарною системою відносної більшості в єдиному одномандатному виборчому окрузі, до якого входить територія одного або декількох населених пунктів (сіл, селищ), розташованих на території відповідного старостинського округу Вільшанської селищної ради в порядку, визначеному Законом України «Про місцеві вибори» на строк повноважень Вільшанської селищної ради на основі загального, рівного, прямого виборчого права шляхом таємного голосування в порядку, визначеному законом і здійснює свої повноваження на постійній основі.» Особисто я підтримую цю норму, як таку що все-таки гарантує хоч якусь подобу демократичного суспільства. Але згідно з ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення виборчого законодавства» від 16,07,2020 зі ст. 13 Виборчого Кодексу , що регламентує перелік суб’єктів прямого виборчого права було виключено слова «старост села, селища». Тобто законодавці «вдосконалили» ВК і не бачать потреби обирати старост всенародно, віддавши це право головам громад. Про це говорять і більшість експертів з виборчого права, хоча чітких норм, які б регламентували вибори старост я ,принаймні поки що не зустрічав. Повторююсь, на мою думку це прямий шлях до корупції. Але ситуація коли « Положення про старост…» буде суперечить чинному законодавству теж є неприпустимим. Тим більше що це питання є дуже болючим і актуальним для багатьох жителів ОТГ. Тому хотілося б отримати відповідні коментарії відповідальних осіб вже зараз на стадії обговорення «Положення …» та уникнути правових колізій, а не просто поставить депутатів перед фактом в останній момент. Так що чекаємо на пояснення від наших можновладців.

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора