Вільшанська громада

Черкаська область, Звенигородський район

Благоустрій кладовища

Дата: 12.05.2021 22:50
Кількість переглядів: 4126

Фото без опису

Традиційно  у квітні - травні  мешканці селища Вільшани  збираються, щоб прибрати територію селища, кладовищ, пам’ятників.  

Шанувати померлих, які були нам дорогими за життя – це не лише пригощати знайомих та сусідів цукерками та печивом у пам’ятні  дні… Значно важливіше не забувати дорогу до своїх рідних та близьких, аби їхні  могили не перетворювалися на пагорби, порослі бур’янами, коли вже навіть неможливо встановити, хто тут похований. Кладовище – це святе місце, адже там спочивають, хто відійшов у вічність. Нині ми маємо дбати про місце їх спочинку, хочеться закликати мешканців  селища: «Давайте підтримувати чистоту й порядок там, де захороненні наші дідусі, бабусі, батьки».

07 травня 2021 року був проведений суботник на старому  кладовищі (біля цегельні). Виконком Вільшанської селищної ради  висловлює подяку всім, хто брав участь, хто не залишися байдужим до цієї доброї та корисної справи, хто знайшов для цього час, доклав власні зусилля для поліпшення благоустрою території кладовища, а саме:  

  1. Островерхий Олександр Петрович
  2. Коваленко Микола Васильович
  3. Коваленко Ігор Миколайович  
  4. Лагутіна  Любов Павлівна
  5. Жужуленко Галина Пантелемонівна  
  6. Метик Любов Пантелемонівна
  7. Метик Сергій Іванович  
  8. Оленич Станіслав Анатолійович
  9. Оленич Олександр Анатолійович
  10. Заболотній Петро Олексійович
  11. Мошенська Ольга Яківна
  12. Калита Сергій Васильович
  13. Шалений Микола Іванович

У селищі розташований Обеліск Слави загиблим воїнам у роки Другої світової війни. Щороку до нього приходять  школярі Вільшанського ЗЗСО І-ІІІ, щоб упорядкувати територію. Так було і цього року…  Адже пам'ять – це нескінченна книга. Погожого весняного дня, спільними зусиллями учнів та вчителів проведено впорядкування біля пам’ятника Матері. Молоде покоління завжди повинне пам’ятати про тих, хто  віддав своє життя за наше краще майбутнє.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

На допомогу дітям прийшли  члени  ради ветеранів:  Поєнко Вадим, Тупота Анатолій, Панасенко Леонід, Тетерюк Василь, Решетняк Микола Петрович, Шендрик Микола Петрович, Звєрков Іван, Кожушко Валерій Миколайович. Спільними зусиллями зробили чистою територію Обеліску Слави смт Вільшана.

Спільна справа не лише гуртує, але й виховує відповідальне ставлення до порядку й затишку. Наші діди та прадіди недаремно віддали своє життя, якщо ми маємо змогу милуватися мирним небом над головою. Це наш обов’язок. Вічна  пам'ять воїну віддавши життя за Батьківщину!

Дякую всім, хто доклав власні зусилля для поліпшення благоустрою території селища та нашої громади.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора