Вільшанська громада

Черкаська область, Звенигородський район

Художній пленер «Барви осені»

Дата: 30.10.2019 15:30
Кількість переглядів: 1421

Фото без опису 

24 жовтня 2019 року у Вільшанській дитячій школі мистецтв було проведено осінній пленер «Барви осені».

Пленер (від фр. en plein air – «на відкритому повітрі») – у живопису термін, який позначає передачу в картині всього багатства змін кольору, зумовлених дією сонячного світла й атмосфери. Пленерний живопис склався у результаті роботи художників на свіжому повітрі, а не в майстерні. 

Пленерний живопис – це живопис, створений на природі, передає її барвисте багатство, світло і повітря, що панують в ній. Але це не тільки пейзажі, а також і фігури людей, архітектурні споруди, тварини, які зображені в природному повітряному середовищі.

Вперше поняття «пленерний живопис» з’явилося на початку ХІХ ст. Одним з перших, хто став працювати на природі, був англійський художник Джон Констебль. Палко закоханий в красу лугів, дерев, неба, він намагався зафіксувати на полотні відчуття життя природи. 

Фото без описуДля розвитку колористичного бачення і становлення особистості художника бажано, щоб пленерна практика проходила навесні і восени, так як це дає можливість побачити різні колористичні гами протягом року.

Для творчого розвитку учнів практика пленеру є продовженням навчального процесу по композиції, живопису, малюнку. Метою пленерної практики є закріплення і розширення отриманих учнями на уроках знань і навичок, вироблення вміння їх творчого застосування на відкритому просторі в умовах природного освітлення, а також розвиток естетичних уявлень в процесі безпосереднього спілкування з природою, що є дуже важливим аспектом у формуванні художніх здібностей майбутніх художників. 

Фото без описуУ пленері взяли участь Гнатенко Мирослава, Артеменко Юлія, Міщенко Вікторія, Цимбал Софія, Іваненко Софія, Карпенко Каріна, Семененко Каріна, Проненко Анна, Здоренко Софія, Шобей Мирослава. Під керівництвом свого викладача Швець Наталії Петрівни вони опановували навички графічного виду малюнку. На допомогу їм завітав і відомий майстер пензля, член Спілки Художників України Олександр Іванович Ворона

Фото без опису

Вільшанці пам’ятають феєричний червневий пленер, на який з’їхалися малювати наші чарівні пейзажі художники з усієї України. Олександр Іванович був учасником того пленеру і закохався у нашу мальовничу природу, тому залюбки і з захопленням допомагав юним художникам опановувати тонкощі пленерного мистецтва. 

Фото без опису

А в суботу, 27 жовтня 2019 року, Ворона О.І. провів у стінах школи мистецтв майстер-клас з учнями Коваленко Софією, Карпенко Каріною, Цимбал Софією, Артеменко Юлією, Міщенко Вікторією, Гнатенко Мирославою та Іваненко Софією. Наші учні отримали масу позитивних вражень від спілкування зі справжнім досвідченим майстром пензля, та отримали неповторний досвід і яскраві емоції, які будуть їх надихати у творчому розвитку. 

Фото без опису  

Фото без опису

Хочемо від душі подякувати Олександру Івановичу Вороні за увагу, приділену нашим дітям, за професіоналізм і щире серце, сповнене любові до нашої землі! 

 

Автор: Тимошенко Л.Ф. 

 

ФОТО


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора